Шевченко закликає об'єднуватись



Меню сайта

Пошук

Головна » Новини » 2013 » Жовтня » 16 » "Асоціація" допоможе українській «молочці» вийти на європейські ринки
15:18

"Асоціація" допоможе українській «молочці» вийти на європейські ринки

Українське молочне виробництво має великий потенціал для розвитку, а з укладанням Угоди про асоціацію з ЄС вітчизняні молокопродукти стануть якіснішими, конкурентоспроможнішими та отримають шанси здобути нішу на потужних ринках Європи.

Таку думку висловив президент Асоціації виробників молока України Андрій Дикун в ефірі телеканалу БТБ , повідомляє Укрінформ.

«Від цього виграють й українські споживачі, бо молочна продукція буде приведена до європейської якості, яка є найвищою у світі», - зазначив Дикун.

За його словами, для розвитку галузі Україна має хороші передумови: має дуже вигідне географічне розташування, потужні ринки довкола себе, зокрема російські, європейські тощо, великі земельні масиви.

Глава асоціації також зауважив, що для успішного господарювання необхідно створювати кооперативи, зокрема, для виконання вимог СОТ щодо цілковитого переходу з 1 січня 2015 року на машинне доїння.

Своєю чергою, експерт Українського клубу аграрного бізнесу Тарас Гагалюк додав, що Асоціація з ЄС відкриє доступ українським виробникам до більш високих технологій та інвестицій. Він спрогнозував, що передусім наша продукція може бути затребувана в країнах колишнього соцтабору - Польщі, Угорщині, Словаччині, та висловився за диверсифікацію молочного ринку, який наразі орієнтований переважно на РФ.

Рубрика: Кооперативний рух | Переглядів: 1822 | Автор: Celvin | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Реєстрація | Вхід ]