Шевченко закликає об'єднуватись



Меню сайта

Пошук

Головна » Новини » 2012 » Жовтня » 31 » Інвестори одного з довгобудів столиці отримають житло
14:12

Інвестори одного з довгобудів столиці отримають житло

У інвесторів, які вклали свої кошти у зведення трьох 22-поверхових монолітно-каркасних будинків на вул. Борщагівській, 182-А, з’явилася надія таки добудувати квартири. Про це повідомив заступник голови КМДА Михайло Кучук, повідомляє УНН з посиланням на прес-службу КМДА. 

Створивши Обслуговуючий кооператив "Наш дом", який об’єднав більшість інвесторів, громадяни прийняли рішення добудовувати будинок самостійно. Вони звернулися до міської влади з проханням проконтролювати цей процес, щоб уникнути проблем з будівництвом у подальшому. 

Натомість керівництво столичної міськдержадміністрації пішло назустріч інвесторам та передало їм 11 квартир, які раніше КМДА отримала від забудовника у згаданих багатоповерхівках. Обслуговуючий кооператив «Наш дом» зможе продати ці помешкання, а отримані кошти витратити на добудову житлового комплексу "Три богатирі".

Нагадаємо, що будівництво комплексу розпочалося у 2004 році, проте було призупинено у 2007. Близько 5-ти років інвестори прикладали зусиль, аби добудувати та отримати довгоочікувані помешкання. І лише нині завдяки плідній співпраці інвесторів, банківських установ та міської влади, вдалося зрушити цю проблему з "мертвої точки". 

Як повідомляв УНН, за словами заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики Ігоря Лисова, контроль за дотриманням термінів будівництва мають здійснювати органи влади в регіонах, де відбувається будівництво об’єкта.

"Мінрегіонбуд має підвищити відповідальність регіонів, на території яких знаходяться довгобуди.  На сьогоднішній день, майже вся земля, яка знаходиться в зоні забудови, є комунальною власністю. Тому в першу чергу за це мають відповідати обласні держадміністрації, щоб нормативні строки будівництва об’єктів не порушували і здавали у строк. Якщо цього не відбувається, вони мають бути ініціаторами і запропонувати механізми посилення відповідальності через відповідні законопроекти, за яких ця боротьба буде ефективною", - наголосив І.Лисов.

Рубрика: Новини кооперативів | Переглядів: 961 | Автор: Celvin | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Реєстрація | Вхід ]