Шевченко закликає об'єднуватись



Меню сайта

Пошук

Головна » Новини » 2012 » Листопада » 26 » Художники організували кооператив з продажу робіт без націнки
02:54

Художники організували кооператив з продажу робіт без націнки

   Кооперативна крамниця художників Mos.Koop, що продає картини сучасних авторів без посередників та галерейних націнок, відкрилася в Москві в майстерні Миколи Овчиннікова, повідомив координатор проекту художник Олександр Петреллі.

   В рамках проекту, в основу якого лягла ідея про фермерську кооперативну крамницю, раз на місяць в майстерні Овчинникова будуть виставлятися роботи художників-членів об'єднання.

   "Ідея кооперативу художників з'явилася в Миколи Овчиннікова і Микити Алєксєєва. Це - своєрідна реакція на ситуацію з відсутністю арт-ринку в Росії. Була якась подоба ринку, але після того як основні галереї змінили свій статус, про нього говорити безглуздо", - розповів Петреллі агентству, маючи на увазі галереї "Айдан" і "М & Ю Гельман", що припинили комерційну діяльність навесні 2012 року.

   Галерея Айдан Салахової трансформувалася в художню майстерню, а галерея Гельмана - в продюсерський центр "Культурний альянс".

   "Проект орієнтований більше на покупця, оскільки він зможе купити роботу художника за вартість на 50-60% менше ціни, за якою ті ж роботи продаються в галереях", - пояснив Петреллі.

   Він також зауважив, що 10% від прибутку за продану картину буде йти на потреби кооперативу, а решта грошей отримає художник.

   Однак не всі сучасні автори зможуть приєднатися до кооперативу.

   "Mos. Koop-це дружні художники, яких пов'язує спільний часовий проміжок і культурна близькість", - заявив координатор проекту.

   Зараз серед учасників художньої "кооперативної крамниці" такі автори, як Микита Алексєєв, Костянтин Бєляєв, Сергій Воронцов, Борис Матросов, Айдан Салахова, Микола Філатов та інші.

   Перші дві події відбулися 8 та 22 вересня. За словами Петреллі, на них вже було продано по кілька картин усіх учасників спільноти. Наступний показ робіт планується 27 жовтня. Петреллі також додав, що проект не прив'язаний до певного місця. У майбутньому він може відкритися в іншій майстерні. Крім того, плануються виїзди за кордон. Зокрема, надійшла пропозиція організувати подібний захід в Парижі.

   Сучасний художник Олександр Петреллі народився в 1968 році в Одесі. У 1996 році спільно з арт-групою "Перці" він заснував "галерею" Пальто "-перфоманс, під час якого невеликі твори демонструвалися глядачам на підкладці пальто під час вернісажів. Першою такою експозицією були роботи з серії "Художники за секс" Олександра Виноградова та Володимира Дубосарського, показані на виставці "Художники проти сексу" в клубі "Манхеттен-експрес". У 2010 році проект "Пальто" увійшов до шорт-листу премії Сергія Курьохіна в номінації "Мистецтво в громадському просторі".

Рубрика: Світові новини кооперації | Переглядів: 935 | Автор: Celvin | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Реєстрація | Вхід ]