Шевченко закликає об'єднуватись



Меню сайта

Пошук

Головна » Новини » 2012 » Вересня » 20 » Кияни відстоюють під мерією свої автокооперативи
14:49

Кияни відстоюють під мерією свої автокооперативи

Під стінами Київської міської ради відбувся мітинг, учасники якого вимагають від міської влади забезпечити комплексне вирішення питань оформлення землі для постійно діючих автокооперативів.

На мітинг, організований Асоціацією автокооперативів Києва, зібралися представники 120 автогаражних кооперативів столиці, а також сотні киян - учасників кооперативів. Всі вони вимагають захистити автокооперативи від масових і необгрунтованих претензій контролюючих органів, включення представників Асоціації автокооперативів в робочу групу Київської міської державної адміністрації щодо створення Єдиного паркувального простору.

Крім того, учасники автокооперативів виступають на підтримку шести автогаражних кооперативів, земельні справи яких КМДА винесла на розгляд сесії Київради, і за які будуть голосувати депутати вже сьогодні.

Як повідомив голова Асоціації автокооперативів Юрій Бутусов, в столиці налічується 947 автогаражних кооперативів, учасниками яких є понад 800 тисяч киян. "Однак Київрада, яку обрали кияни, продовжує ігнорувати права городян - учасників автокооперативів", - зазначив він. В якості прикладу Бутусов навів голосування від 12 липня, коли депутати Київради повинні були проголосувати за продовження оренди для 12 автогаражних кооперативів міста. Але був проголосований позитивно тільки 1 автокооператив, інші депутати відхилили. "Сьогодні ми, майбутні виборці, учасники автокооперативів, зібралися, щоб подивитися в очі нашим народним обранцям. Якщо сьогодні вимоги наших колег - учасників акції, не будуть схвально проголосовано, ми назвемо поіменно кожного депутата, який натиснув кнопку "проти", і на кожному окрузі, де вони збираються балотуватися, і у кожного їх партійного офісу влаштуємо проти них особисто акції протесту. В кожному автокооперативі ми за результатами засідання вивісимо списки поіменного голосування за наші запитання, щоб кожен киянин, який паркує авто в автокооперативі, знав прізвища тих депутатів, хто ігнорує права киян ", - попередив Бутусов.

Якщо приватні парковки і парковки комунального підприємства "Київпарктранссервіс" забезпечують паркування автомобілів від 350 до 600 гривень на місяць, що по кишені далеко не всім киянам, то автокооперативи забезпечують паркування в середньому по 120 гривень на місяць. Таким чином, поки автокооперативи не мають альтернативи як засіб забезпечення доступної паркування автомобілів у столиці.

Разом з тим, автокооперативи є також і одним з головних об'єктів рейдерських атак з боку забудовників. Органи виконавчої влади всіх рівнів та Київрада не мають узгодженої стратегії дій по автокооперативам і створюють великі проблеми для поточної діяльності автокооперативів. Не оформляються документи на землю, висуваються штучні й необгрунтовані вимоги, проводяться нескінченні перевірки прокуратури та міліції з надуманих приводів.

MIGnews.com.ua
Рубрика: Новини кооперативів | Переглядів: 922 | Автор: Celvin | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Реєстрація | Вхід ]