Шевченко закликає об'єднуватись



Меню сайта

Пошук

Головна » Новини » 2012 » Вересня » 28 » Молочний кооператив на Львівщині отримав понад 230 тис. грн від Данії
11:43

Молочний кооператив на Львівщині отримав понад 230 тис. грн від Данії

Сільськогосподарський виробничий кооператив «Молоко-Львів», до якого входять особисті селянські господарства Радехівського та Буського районів Львівської області, отримав два гранти від Уряду Королівства Данія – у розмірі 34 085 грн та 196 800 грн. Грантові кошти підприємство отримало завдяки участі у проекті «Надання послуг з управління двома ланцюгами додаткової вартості сільськогосподарської продукції в Україні» («Агро-Львів»). Про це повідомила прес-служба проекту.

Перший грант дав змогу придбати аналізатори молока «Екомілк-М» (7 параметрів) та «Екомілк» (7 параметрів), другий – 4 охолоджувальні танки, 4 молочні насоси, 4 корпуси для фільтрів, 4 молочні крани та 4 блоки-контейнери, відповідно, для чотирьох молокоприймальних пунктів (двох у селі Оглядів та по одному у селах Нивиці та Опліцько).

У регіонах, котрі об’єднав кооператив, як і в багатьох інших, у сегменті молочного скотарства нині є суттєва проблема – виробниками молока є одиничні приватні господарства, де отримують по одній чи дві корови. У такому випадку надзвичайно важко налагодити системність, збудувати схему заготівлі-продажу, відповідно, і забезпечити дохід власникам корів. Саме така ситуація стала поштовхом для створення кооперативу – щоб з’явилася системність і можливість контролю за кількістю і якістю молока.

Зазначимо, що на разі до кооперативу долучилися 14 сіл, і, як зазначає керівництво, люди задоволені своїм рішенням об’єднатися, адже поступово результати спільної роботи стають помітними, а також участь у кооперативі дає змогу вдосконалюватися через участь у різних проектах чи програмах, зокрема, у данському проекті «Агро-Львів».

Довідка.

«Надання послуг з управління двома ланцюгами додаткової вартості сільськогосподарської продукції в Україні» - проект орієнтований на виробників та переробників сільськогосподарської продукції Львівської області. Фінансує проект уряд Королівства Данія та Міністерство закордонних справ Данії.

Мета проекту – збільшити продуктивність та прибутковість у сільськогосподарському та переробному секторах. Сфери втілення – молочна та фруктово-овочева. Термін виконання: січень 2010 р. – грудень 2013 р.

Проект складається з кількох компонентів:

•«Підтримка ланцюгів формування доданої вартості»: консультування з виробничих та маркетингових питань;

•«Грантовий фонд»: надання грантів сільськогосподарським виробникам та переробникам, які є учасниками обраних ланцюгів формування додаткової вартості;

•«Форум»: створення форуму усіх зацікавлених сторін у молочному та фруктово-овочевому секторах для обміну ідеями та інформацією, а також для сприяння внесенню змін у законодавчі та нормативні акти.

Рубрика: Новини кооперативів | Переглядів: 1111 | Автор: Celvin | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Реєстрація | Вхід ]