Шевченко закликає об'єднуватись



Меню сайта

Пошук

Головна » Новини » 2013 » Червня » 3 » Освітяни бачать майбутнє в дистанційному навчанні
13:06

Освітяни бачать майбутнє в дистанційному навчанні

Науковці та викладачі кооперативних вишів впевнені, що вже через кілька років дистанційна освіта ще більше потіснить класичну денну форму навчання. Про це йшлося під час наради, яка відбулася в рамках саміту Ліги споживчих кооперацій країн СНД на базі Полтавського університету економіки і торгівлі.

Одним із ключових питань наради стало впровадження спільних освітніх проектів кооперативних вишів СНД. Керівник Шикменського економічного коледжу Казахської споживспілки Асилбек Башенов, проректор Джалал-Абадського університету (Киргизія) Абдилбаїт Мамасадиков, директор Інституту економіки і торгівлі Таджицького державного університету комерції у місті Худжанді Іномджон Амінов і викладацький склад ПУЕТу, а також лідери систем споживчої кооперації України, Росії, Білорусі, Азербайджану, Грузії, Казахстану, Киргизстану, Молдови і Таджикистану обговорили перспективу впровадження дистанційного навчання та обміну студентами.  

На думку експертів, спільний освітній проект із країнами СНД дозволив би не тільки обмінюватися досвідом, а й випускати більш підготовлених фахівців. Так, ректор Полтавського університету економіки і торгівлі Олексій Нестуля зазначив, що  кооперативні науковці бачать майбутнє саме за дистанційною формою навчання. «Наприклад, на останньому засіданні Міжнародного кооперативного альянсу було ухвалено рішення про створення міждержавного кооперативного онлайн-університету, що займатиметься проведенням семінарів для молодих кооператорів світу, підготовкою викладачів вишів, - підкреслив він. - Ми також робимо великі ставки на кооперативну освіту он-лайн. Проте слід пройти певні етапи розвитку задля того, щоб актуалізувати і популяризувати таку форму навчання». 

Враховуючи, що необхідною умовою впровадження дистанційного навчання є вільний доступ всіх студентів до мережі Інтернет, то для реалізації проекту може знадобитися ще кілька років. Так, за даними дослідницької компанії Gemius, на початок 2013 року в Україні нараховується 13,6 млн інтернет-користувачів, в той же час Державна служба статистики України повідомляє, що їх всього 5 млн (400 тис із них – це юридичні особи). І, не зважаючи на те, що більшість інтернет-аудиторії – це саме студенти, за статистикою лише 4 з 5 мають постійний доступ до мережі.  

Діяльність навчальних закладів Укоопспілки, серед яких Полтавський університет економіки і торгівлі (ПУЕТ), Львівська комерційна академія (ЛКА), Вінницький кооперативний інститут (ВКІ) та Хмельницький кооперативний торговельно-економічний інститут (ХКТЕІ), 19 коледжів та технікумів, спрямована на підготовку фахівців для підприємств споживчої кооперації України та інших бізнес-структур.

Рубрика: Новини кооперативів | Переглядів: 1031 | Автор: Celvin | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Реєстрація | Вхід ]