Шевченко закликає об'єднуватись



Меню сайта

Пошук

Головна » Новини » 2012 » Жовтня » 31 » Рада пропонує зробити сільські кооперативи неприбутковими організаціями
14:14

Рада пропонує зробити сільські кооперативи неприбутковими організаціями

Верховна Рада пропонує зробити сільськогосподарські кооперативи неприбутковими. Парламентарі 241 голосом підтримали відповідний урядовий законопроект у першому читанні, передає кореспондент УНН.

Законопроект визначає завдання сільськогосподарських кооперативів як організацію найбільш ефективних послуг для своїх членів.

Згідно до законопроекту кооператив надає послуги тільки своїм членам.

Члени кооперативу несуть відповідальність за зобов’язаннями, взятими перед кооперативом щодо їх участі у господарській діяльності кооперативу; послуги надаються з метою зменшення обсягу витрат та/або збільшення доходів членів кооперативу.

Крім того зазначається, що сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи не є власниками сільськогосподарської продукції, що  вироблена, вирощена, відгодована, виловлена або зібрана (заготовлена) його членами.

Як зазначають автори законопроекту його ухвалення суттєво покращить законодавчі, податкові, фінансово-кредитні, економічні умови діяльності сільськогосподарських кооперативів та їх членів, сприятиме збільшенню кількості сільськогосподарської продукції, а також сприятиме забезпеченню продовольчої безпеки  країни.

Крім того це сприятиме економічному розвитку дрібних виробників сільськогосподарської продукції, стимулюванню їх до об’єднання в кооперативи.

У свою чергу народний депутат від БЮТ Юрій Ганущак розкритикував даний документ. За його словами, „він не вирішує проблеми сільськогосподарської кооперації і тому його можна не приймати”.

Про свою непідтримку заявила і фракція Компартії. Попри це депутати підтримали його у першому читанні.

Рубрика: Кооперативний рух | Переглядів: 921 | Автор: Celvin | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Реєстрація | Вхід ]