Шевченко закликає об'єднуватись



Меню сайта

Пошук

Головна » Новини » 2012 » Жовтня » 31 » У селі Юрівка Конотопського району відкрито водогін
14:21

У селі Юрівка Конотопського району відкрито водогін

У селі Юрівка Конотопського району голова районної ради Анатолій Боярчук і голова районної державної адміністрації Олександр Луговий разом з громадою села урочисто відкрили новозбудований водогін.

За словами голови районної ради Анатолія Боярчука, місцева громада на чолі з сільським головою Володимиром Кашукою звернулись до керівництва району з проханням допомогти побудувати централізовану водопровідну мережу – питання знайшло підтримку владних структур. На його розв'язання було виділено 150 тисяч гривень з районного бюджету, 50 тисяч надав директор місцевого сільгосппідприємства ТОВ «Юрівка» Олександр Сизон, а також місцеве населення зібрало по 4 тисячі з дворів, що побажали мати в оселях чисту артезіанську питну воду. Виявили бажання в 191 дворі, таким чином жителі зібрали близько 764 тис. грн. На території сільради було створено водопровідний кооператив, який очолив Микола Науменко.

На проектно-кошторисну документацію витратили близько 50 тис. грн. Відремонтували дві водонапірні башти, придбали і встановили насос, проклали розгалужену мережу водопроводу загальною протяжністю 10,1 км. Отже, настала урочиста мить відкриття водогону. З цієї нагоди місцеві аматори підготували яскраву концертну програму. Освячення води, як символу Божої благодаті для всього живого на нашій святій землі, провів помічник настоятеля Миколаївського храму м.Конотоп, отець Георгій.

Як зазначили у ході заходу голова районної ради Анатолій Боярчук і голова райдержадміністрації Олександр Луговий, вітаючи громаду села з важливою подією, що в Юрівці дуже організовані і активні люди, які підтримали пропозицію керівників району щодо створення будівельного кооперативу з будівництва водогону.

До речі, очільники району повідомили громаді про капітальний ремонт Юрівського будинку культури в наступному році.

З нагоди важливої події, що відбулася в селі, депутат Сумської обласної ради Олександр Саєнко подарував для сільської бібліотеки комп'ютер, щоб користувалися всі бажаючі.

Рубрика: Новини кооперативів | Переглядів: 1078 | Автор: Celvin | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Реєстрація | Вхід ]