Шевченко закликає об'єднуватись



Меню сайта

Пошук

Головна » Новини » 2013 » Вересня » 29 » За допомогою кооперації газифіковано село Карвинівка
15:39

За допомогою кооперації газифіковано село Карвинівка

Півроку знадобилося Чуднівській газовій дільниці, аби побудувати у Карвинівці газопровід протяжністю 15,1 км. Минулоріч було газифіковано село Гремляче та частково підведено газ до Карвинівки, де наразі газом користуються уже мешканці 70% дворів. Крім того, до 15 жовтня заплановано газифікувати Станіславівку та Бартуху. Загальна вартість робіт – у межах 1,5 млн. грн.

Будівництво розвідного газопроводу місцеві жителі фінансували власним коштом, об’єднуючись у кооперативи. Так, у складі кооперативу жителів Карвинівки – 164 особи. Підведення газу до двору людям обійшлося у 7 тис. 800 грн. А вже за бажання облаштувати мережу всередині осель довелося витратити 22 тис. грн.

Газифікація Карвинівки стане поштовхом до газифікації решти сіл у районі. У 2011-му році район був газифікованим всього на 29 %, на сьогодні ж цей показник становить уже 61 %. Крім того, скоро розпочнуться роботи щодо будівництва підвідних газопроводів й до решти сіл на Романівщині, зокрема – Биківка, Сарнівка, Товща, Мала Козара та інші.

Урядовий портал чомусь подає цей кооперативний досвід місцевого населення як "реалізацію соціальних ініціатив Глави держави, пов’язаних із розвитком сільських населених пунктів". Залишилося лише почати щоранку наказом Голови держави оголошувати початок світанку.

Рубрика: Кооперативний рух | Переглядів: 1026 | Автор: Celvin | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Реєстрація | Вхід ]