Шевченко закликає об'єднуватись



Меню сайта

Пошук

Головна » Новини » 2012 » Жовтня » 3 » 21,5 тис. селян в Україні беруть учать у сільськогосподарській кооперації
12:56

21,5 тис. селян в Україні беруть учать у сільськогосподарській кооперації

В Україні станом на 1 вересня 2012 року налічується 851 сільськогосподарський обслуговуючий кооператив. З них найбільша кількість діє у Житомирській області - 104, Вінницькій - 84, Івано-Франківській - 67 і АР Крим - 64. Про це повідомив Міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

Сільіькогосподарська кооперація«Ми бачимо, що деякі регіони демонструють підвищену зацікавленість у розвитку кооперації на селі. Завдяки їм кількість сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів постійно зростає. Так, станом на 1 вересня 2012 року, в Україні налічується 851 сільськогосподарський обслуговуючий кооператив. З них найбільша кількість діє у Житомирській області - 104, Вінницькій - 84, Івано-Франківській - 67 і АР Крим - 64. На сьогодні членами кооперативів є понад 21,5 тисячі селян, які за перше півріччя цього року надали послуг на 35 мільйонів гривень », - повідомив Микола Присяжнюк.

Також Міністр нагадав, що згідно з бюджетною програмою «Про Державний бюджет на 2012 рік» за бюджетною програмою «Фінансова підтримка заходів в агропромисловому комплексі» для підтримки сільськогосподарських кооперативів м'ясо-молочного напрямку діяльності передбачено 5 млн грн. За рахунок цих коштів відшкодовується вартість сільгосптехніки в розмірі 90%.

Однак для більш ефективного розвитку сільськогосподарської кооперації, а отже, відродження села, недостатньо лише зусиль центральних органів виконавчої влади.

«Місцевим органам влади слід звернути увагу на селян, що вимагають практичної допомоги з усвідомлення потреби у кооперуванні. Необхідно здійснити детальний аналіз існуючої інфраструктури аграрного ринку, вивчити потреби дрібних сільгоспвиробників у зміцненні матеріально-технічної бази з урахуванням особливостей розвитку регіонів, визначити напрямки діяльності сільгоспкооперативів. При розробці регіональних програм соціально-економічного розвитку та при формуванні бюджетів слід враховувати потреби селян і передбачати відповідні кошти.

Держава активно залучає до цього процесу обласні дорадчі служби, профільні навчальні заклади, громадські організації і т.п. Сьогодні поставлені жорсткі завдання, і ми повинні докласти всіх зусиль для їх виконання», - зазначив Микола Присяжнюк.

Рубрика: Кооперативний рух | Переглядів: 905 | Автор: Celvin | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Реєстрація | Вхід ]