Шевченко закликає об'єднуватись



Меню сайта

Пошук

Головна » Новини » 2013 » Березня » 27 » 61 кредитна спілка зацікавлена підвищувати ефективність агрокредитування в Україні
15:34

61 кредитна спілка зацікавлена підвищувати ефективність агрокредитування в Україні

Українці традиційно вважають свою країну аграрною, житницею Європи. Але чи така вона насправді? Наскільки розвинений наш аграрний сектор і хто з представників фінансового ринку сьогодні кредитує фермерів і сільгоспвиробників, які хочуть своєю працею підтримувати ці, історично закріплені за Україною, переваги?

Відповіді містяться в маркетинговому дослідженні та презентаціях, представлених Проектом USAID «АгроІнвест» 5 березня, під час прес-конференції в ІА «Укрінформ» (м. Київ). Маркетингове дослідження проект проводив, щоб з’ясувати поточний стан кредитування малих і середніх сільгоспвиробників (МСВ) та визначити цільові ніші й можливості розвивати ефективні технології агрокредитування фінансовими установами-партнерами проекту «АгроІнвест».

Про важливість такого дослідження свідчить те, що його результати зацікавили представників державних органів, іноземних фахівців, асоціацій та учасників фінансових ринків. Зокрема, участь в обговоренні результатів дослідження взяли Юрій Міняйлик, заступник директора Департаменту фінансово-кредитної політики та бухгалтерського обліку Міністерства аграрної політики та продовольства України, Хольгер Віфель, керівник програми кредитування ММСП в Україні (ЄБРР), Анатолій Жуков, голова ради юристів Асоціації українських банків, Ерік Блайх, керівник Проекту USAID «АгроІнвест», Наталія Ліщитович, керівник компоненту «Розвиток фінансування малих та середніх виробників» Проекту USAID «АгроІнвест», Олег Стоянов, спеціаліст з агрофінансування Проекту USAID «АгроІнвест», Ірина Алекса, директор компанії «Ті Ей Консалт-Україна».

Кредитні спілки на цьому заході представляли Вікторія Волковська, президент Всеукраїнської асоціації кредитних спілок, та Ольга Тугай, голова правління кредитної спілки «Київський кредитний альянс».

За результатами дослідження, 61 кредитна спілка зацікавлена кредитувати вітчизняних фермерів і сільгоспвиробників.

«Кредитні спілки вдячні Проекту USAID «АгроІнвест» за можливість поглиблювати свої знання в сфері агрокредитування, оскільки більшість спілок працюють саме в сільській місцевості, де фермерство та сільгоспвиробництво для багатьох мешканців є чи не єдиним джерелом заробітку. Кредитні спілки не тільки в Україні, а й в інших країнах традиційно працюють з дрібними фермерами та сільгоспвиробниками, адже серед них багато тих, хто нецікавий банкам. І тому саме кредитні спілки залишаються чи не єдиним джерелом фінансування», — зазначила Вікторія Волковська.

У свою чергу Ольга Тугай так само подякувала Проекту USAID «АгроІнвест» за підтримку в розвитку кредитування сільгоспвиробників і поділилася досвідом того, як київська кредитна спілка відкрила для себе новий напрямок роботи: «Завдяки програмам, запропонованим «АгроІнвестом», ми зрозуміли, що можемо співпрацювати з фермерами та сільгоспвиробниками, хоча досі для нас цей напрямок був складним і малозрозумілим. Наразі почали втілювати в життя перші проекти».

Рубрика: Кооперативний рух | Переглядів: 911 | Автор: Celvin | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Реєстрація | Вхід ]