Шевченко закликає об'єднуватись



Меню сайта

Пошук

Головна » Новини » 2013 » Жовтня » 17 » Ярмарка-Фестиваль «Стрий-Органік-Фест» відбудеться 26 жовтня
09:49

Ярмарка-Фестиваль «Стрий-Органік-Фест» відбудеться 26 жовтня

Все більше людей розуміють цінність натуральної продукції для здорового харчування. У наш час комерціалізації аграрного виробництва, експериментів із генною модифікацією це стає ні тільки модою, але життєво-необхідною потребою для кожного українця. 

Українська земля найбільш придатна до органічного, натурального виробництва. Ми можемо стати великим гравцем на ринку таких продуктів у Європі та світі загалом. Це може бути нашим великим шансом. 

У напрямку розвитку органічного та автентичного Карпатського виробництва продуктів вже настійливо працює група українських кооперативів та підприємців, які об’єдналися навколо торгової марки "Смак українських Карпат». Підтримку розвитку цього бренду надає Швейцарська агенція міжнародного розвитку, позаяк Швейцарія є законодавцем у Європі за темою органічного, чистого, екологічного продукту. Триває велика робота над виробленням стандартів такого виробництва. 

Верховна рада нещодавно прийняла Закон Про органічне виробництво в Україні. Будь-які напрацювання у цьому напрямку потребують широкої підтримки та участі як виробників так і споживачів. Найкращою формою просування цієї ідеї у суспільстві є ярмарки та фестивалі, де забезпечується активна форма спілкування між виробниками та споживачами, де між ними немає жодного посередника. 

Місто Стрий знаходиться на перетині торгових шляхів. Постало воно як торгове містечко більше 600 років назад над річкою Стрий. Недаремно головним елементом герба міста є торговець-подорожник. А тому дуже логічною є ідея проведення саме тут традиційного ярмарку-фестивалю «Стрий-Органік-Фест», осінь 2013. Планується, що двічі на рік – весною та восени він проходиме під загальною назвою Велика Карпатська Ярмарка «Стрий-Органік-Фест». 

Запрошуємо гостей завітати до нашого міста та поярмаркувати. Принагідно запрошуємо також на «Книжкову толоку», яка відбуватиметься у м.Стрию 25-26 жовтня у Народному домі на яку заявлено понад 150 письменників та видавців. 

Напередодні у Стрийському аграрному коледжі – 25 жовтня 2013 року буде проходити конференція на тему «Економічний розвиток громад через натуральне виробництво, кооперацію, ярмаркування та фестивалі» - місце де буде забезпечена професійна дискусія між наукою, практиками та владою.

Місце: м.Стрий, площа Ринок 

Дата: 26 жовтня 2013 року 

Організатори: Спілка підприємців «Стрий-туристичний» 

Співорганізатори: СГО «Новий Стрий», Кооператив здорового харчування «Віра», кредитна спілка «Вигода», Фонд громад «Рідня», ГО «Самопоміч» м.Львів, Стрийська міська рада, Стрийська районна рада, Стрийська РДА.

Присвята: З нагоди Року родини Нижанківських на Львівщині та у пам'ять Василя Нагірного 165-річницю якого ц.р. відзначаємо.

Учасники: Виробники натуральної продукції та автентичних продуктів 

Контактна особа: Петро МАКОВСЬКИЙ - 067 233 18 20, е-пошта: petromak@ukr.net 

Комунікація: Група у FB-Cтрий-Органік-Фест. Сайт - www.coopvirа.org.ua
Рубрика: Новини кооперативів | Переглядів: 2559 | Автор: Celvin | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Реєстрація | Вхід ]