Шевченко закликає об'єднуватись



Меню сайта

Пошук

Головна » Новини » 2012 » Жовтня » 2 » Кооператори піднімають свій голос для подолання кризи єврозони
14:43

Кооператори піднімають свій голос для подолання кризи єврозони

Полін ГрінКооперативні фінансові установи мають відігравати більшу роль у відновленні європейської і світової економіки - таким був ключовий меседж у виступі Президента Міжнародного кооперативного альянсі, пані Полін Грін на конференції президії  Європейського союзу на Кіпрі 28 вересня.

Пані Полін говорила про проведення Міжнародного року кооперативів на конференції на Кіпрі, країні, яка стала п'ятою домагатися міжнародної  допомоги в умовах кризи єврозони, в червні цього року.

Вона пояснила, що поточний європейський план відновлення наразі не спрацьовує ще й проблеми продовжують рости по всьому континенту від Греції до Іспанії.

Вона додала, що кооперативні фінансові установи пройшли через кризу краще від інших. Завдяки своїй кооперативній природі, вони як правило тільки збільшують депозитних коштів, кооперативні активи і депозити зростають у всьому світі протягом останніх чотирьох років.

У палкій промові пані Полін заявила, що кооперативні фінансові інститути не розвалилися. Вони не вдавалися до державного сектора за допомогою. Платники податків не змушені підтримувати кооперативні банки по всьому світу. Тим не менш, вона попередила, що пропозиції Європейського союзу, щодо безпеки єврозони може бути використані для демонтажу успішної нормативно-правової бази кооперативних фінансових інститутів в Європі.

"Навіщо будувати структуру для поразки? Чому б не повчитися у успішних, не побудувати на існуючій структурі успіху і взаємодопомоги комерційні банки?", -  запитала вона.

Вона додала, що в той час як інвестиційний бізнес існує за законом максимізації прибутку, і тому змушений оглядатися на своїх акціонерів, кооперативи працюють за правилом надання найкращих послуг для своїх членів.

Пані Полін, нагадаля такі рухи, як Occupy Wall Street та арабська весна, стверджуючи, що в той час, молоді люди, по яким ця рецесія б'є так жорстоко, потребують альтернативи домінованню цинічних політичних і економічних моделей. "Коли вони шукають впливу, взаємодії і справедливості, кооперативи є не тільки ефективною моделлю управління, вони є переконливими".

Пані Полін запитала, чому кооперативний рух не набув чільне місце в дискусіях про те, як відродити європейську і світову економіку і «чому він не представлений в раді Світового банку? Або на B20, консультативній групі компаній, яка консультує G20?»

Вона додала, що рух має зробити велику роботу в найближчі місяці і має шукати друзів і чемпіонів серед світових урядів, які будуть піднімати свій голос на підтримку зростання кооперативної економіки і необхідність більш диверсифікованої світової економіки. "Наша мета, щоб на 31 грудня 2012 ми змогли перейти від успішного Міжнародного року кооперативів до десятиліття кооперативного розвитку».

У конференції, яка триватиме до суботи, була організована в рамках головування Кіпру в Європейському Союзі, разом з підтримкою кооперативного руху на Кіпрі у межах заходів, присвячених Міжнародному року кооперативів.

Рубрика: Світові новини кооперації | Переглядів: 898 | Автор: Celvin | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Реєстрація | Вхід ]