Шевченко закликає об'єднуватись



Меню сайта

Пошук

Головна » Новини » 2013 » Липня » 2 » На Тернопільщині відродили кооперативне господарство
09:43

На Тернопільщині відродили кооперативне господарство

11 червня, у селі Лосятин Кременецького району Тернопільської області святкували свято першого врожаю полуниці в новоствореному кооперативі. Найбільший полуничний кооператив у Західній Україні створила компанія «Danon». Цього року із 10 гектарів планують зібрати 150 тонн ягоди.

«Це лише перший крок, - розповів генеральний директор «Данон Україна» Даріо Маркетті. – Уже зараз іде висадка полуниці на ще 10 гектара. До 2014 року плануємо збирати урожай із 50 гектарів. Полуничний кооператив дозволить створити нові робочі місця для місцевого населення. Нині у ньому працює 65 людей. Потім буде ще більше. В період міжсезоння вони зможуть стати на біржу праці та отримувати допомогу».

Полуничний кооператив

Крім того, у Лосятині збудували камеру охолодження для полуниці. Доставлятимуть ж її на переробку спеціальним термо-автомобілем. Його вантажоємність – 5 тонн.

На полях кооперативу вирощують полуницю сорту «Полка». Щоб ягоди не бруднилися та не гнили, між рядками стелять солому.

«Мені збирати полуницю не важко, - розповіла місцева мешканка Тетяна Наконечна. – Я 10 років їздила збирати її в Польщу. Тому вже привчилася. Але вдома то робити навіть легше. Бо ти біля дітей, чоловіка. Не потрібно кудись їхати, щоб заробити якусь копійку. І це дуже позитивно. Завдяки кооперативу багато селян не поїхали на заробітки, бо мають можливість заробити тут».

Зібрана продукція буде використовуватися у продуктах «Простоквашино». Зокрема в сирі, йогурті, заквасці та десерті.

Рубрика: Новини кооперативів | Переглядів: 953 | Автор: Celvin | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Реєстрація | Вхід ]