Шевченко закликає об'єднуватись



Меню сайта

Пошук

Головна » Новини » 2013 » Серпня » 1 » Нова структура допомагає харків'янам створювати ОСББ
12:25

Нова структура допомагає харків'янам створювати ОСББ

У 2013 році при Асоціації підтримки ЖК і ОСББ почав функціонувати відділ зі створення ОСББ.

Як повідомив начальник відділу з контролю за діяльністю ЖК, ЖБК та ОСББ Департаменту житлового господарства Олександр Бєляцький, керівництво міста надає всіляку допомогу ініціативам громадян, які хочуть зареєструвати ОСББ. Реєстрація об'єднань, юридичні та консультаційні послуги проводяться за рахунок коштів міського бюджету. Крім того, в місті створена і функціонує Асоціація підтримки житлових кооперативів та ОСББ, яка надає юридичні консультації, а при асоціації почав працювати відділ, що займається безпосередньо ОСББ.

За словами начальника відділу зі створення ОСББ Дмитра Мирного, співробітники цієї структури проводять зустрічі з мешканцями у всіх новобудовах, розповідають їм про переваги ОСББ, знайомлять мешканців з Законом України про ОСББ, видають їм статутні документи. Також співробітники відділу надають мешканцям документи, необхідні для проведення перших установчих зборів, допомагають у їх проведенні, а також виявляють проблеми, залишені забудовниками.

Як приклад Дмитро Мирний привів будинок на пр. Московському, 124/7, де зараз створюється об'єднання співвласників багатоквартирних будинків. Тут теж були проблеми з виконанням забудовником зобов'язань, й відділ асоціації виступив як орган, що контролює дотримання домовленостей. За його словами, будинок-новобудова є власністю мешканців, але щоб володіти юридичними правами, необхідно створити ОСББ. Таким чином, керуюча компанія, яка буде обрана об'єднанням, буде не монополістом, а виконавцем послуг.

Зазначимо, на сьогодні в Харкові функціонують 318 об'єднань співвласників багатоквартирних будинків, в яких проживають більше 70 тис. харків'ян. З початку року в Харкові було створено п'ять ОСББ, ще п'ять знаходяться в процесі реєстрації.

Рубрика: Кооперативний рух | Переглядів: 882 | Автор: Celvin | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Реєстрація | Вхід ]