Шевченко закликає об'єднуватись



Меню сайта

Пошук

Головна » Новини » 2013 » Вересня » 12 » Польща поділиться з Львівщиною досвідом реставрації та розвитком кооперативу
17:53

Польща поділиться з Львівщиною досвідом реставрації та розвитком кооперативу

Львівщина перейматиме досвід Республіки Польща із реставрації історичні пам’яток та розвитку кооперативного руху.

Про це йшлося вчора, 4 вересня, під час зустрічі першого заступника голови Львівської обласної державної адміністрації Богдан Матолич, у рамках участі у ХХІІІ Міжнародному економічному форумі у місті Криниця, із маршалком Малопольського воєводства Республіки Польща Марком Совою.

Під час зустрічі сторони обговорили питання щодо підписання меморандуму про проведення спільних заходів з відзначення 10 років співпраці Львівщини та Малопольського Воєводства. Богдан Матолич також запропонував розвивати взаємини між територіями сусідніх держав, на яких розташовані дерев’яні храми, що внесені до Списку Світової спадщини ЮНЕСКО.

«Поляки мають досвід реставрації історичних пам’яток і нам варто повчитись в них як вберегти наші культурно-історичні надбання», – прокоментував Б.Матолич.

Окрім цього, сторони розглянули особливості розвитку кооперативного руху у Малопольському воєводстві. Адже на території Польщі, як і на Львівщині, теж є дрібні сільськогосподарські утворення, а більшість поголів’я худоби утримує населення.

Перший заступник голови Львівської ОДА запропонував створити робочу групу з фахівців сільськогосподарської галузі області, які вивчатимуть досвід Республіки Польща щодо утворення кооперативів, для подальшого його застосування на території області.

Окремо додамо, що Богдан Матолич також обговорив участь маршалка Малопольського Воєводства у ХIII Міжнародному Економічному Форумі, що відбудеться у місті Трускавець 10-12 жовтня 2013 року.

Рубрика: Кооперативний рух | Переглядів: 942 | Автор: Celvin | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Реєстрація | Вхід ]