Шевченко закликає об'єднуватись



Меню сайта

Пошук

Головна » Новини » 2013 » Вересня » 12 » У кооперативах закупівельна ціна на продукцію селян зросте на 30%
17:44

У кооперативах закупівельна ціна на продукцію селян зросте на 30%

Закупівельна ціна на селянську продукцію зросте на 30%. Для цього сільгоспвиробники повинні збувати її через заготівельно-збутову мережу на базі кооперативів. А споживач, своєю чергою, суттєво зекономить, купуючи селянську продукцію через цю мережу. Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк, інформує прес-служба відомства.

«Ми вже створили оптові ринки в тих регіонах, які мають високий споживчий потенціал. Тепер робимо наступний крок. Будемо надавати кооперативам у сільській місцевості в лізинг автолавки, які зможуть вивозити молоко, овочі, рибу на ті точки, про які є домовленості з мерами міст, і продавати самостійно. Такий пілотний проект вже довів успішність на Волині», − зазначив Микола Присяжнюк.

За словами міністра, закупівельна ціна для виробника, який брав участь у проекті, збільшилася на 30%. При цьому реалізовувалася селянська продукція споживачам на 15-20% дешевше, ніж у торговельних мережах.

«Ефект очевидний – у ланцюзі збуту не стало посередників. Прибуток отримує лише сільгоспвиробник − учасник заготівельного кооперативу», − наголосив Микола Присяжнюк.

Рубрика: Новини кооперативів | Переглядів: 744 | Автор: Celvin | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Реєстрація | Вхід ]